Litteratur om djur


skrivet den 20 maj av Lilah, klockan:10:32

Nu när våren dykt upp har jag drabbats av nostalgi och sug efter ridning i skog och på lummiga skogsvägar. För många år sedan hade jag egen häst och tävlade i både dressyr och hoppning under en lång period (typ från 9 år till 16 år). På den tiden fanns det inte särskilt mycket böcker att läsa (ja ja, förutom "Vitnos" och "Svarta hingsten", men jag menar litteratur). Det har jag tagit igen med råge sedan jag skaffade hund! Nu fullkomligt badar jag i hundböcker inom alla möjliga områden - viltspår, agility, aktivering, lydnad, freestyle, handling, sök - you name it.

Roade mig därför med att blicka tillbaka på vilka hästböcker jag hade velat skulle finnas då, som ju finns nu:

Balans till häst
"Det här är en kunskapskälla för ryttare och tränare som vill förstå och lära sig mer om ryttarens sits. Vad är det som är så enkelt och samtidigt så svårt?"


Övningar och banor för hästhoppning
"Boken är indelad i tre avdelningar. Den första delen består av lättare bom- och hoppövningar, den andra av gymnastikövningar och svårare övningar och den tredje och sista delen av drygt femtio ritade hoppbanor i olika svårighetsgrad."

Och en gammal uppdaterad favorit (!):


Ridlära
"Det är egentligen ingen skillnad på att rida en häst i Lätt C och i Grand Prix, det är samma principer man följer och samma system som man utvecklar. Ingående och pedagogiskt behandlas här ridlärans grunder; allt ifrån den viktiga lodräta sitsen till hur man får hästen på tygeln. Klassiska övningar som skänkelvikning och ryggning tas också upp liksom exempel på vanliga fel och hur tävlingsdomaren bedömer övningarna."

Frossa i hästböcker!

 


Comments are closed